We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Puterea de a ierta

Vreau sa scriu azi despre o calitate pe care putini dintre noi o avem din pacate, puterea de a ierta. Desi multi stim ca atata vreme cat nu facem pace cu trecutul, cat nu invatam sa iertam nu putem merge inainte, cu toate astea nu putem renunta.

Sigur, ne spunem pot ierta dar, nu pot uita. Hmmm… e oare chiar asa? Putem ierta cata vreme ne tot readucem aminte ce ne-a zis aceea persoana care ne-a ranit? Oare nu facem decat sa ne realimentam furia din noi vis a vis de ea? Sa poti iarta ar fi… in primul rand sa accepti ca nu suntem perfecti, ca avem emotii, nevoi… sigur uneori alegem forma gresita sa le satisfacem, spunand vorbe ce dupa le regretam. Si atunci? Ce ar fi sa ne aducem ca si noi am fost furiosi candva si plini de manie si ei bine atunci am aruncat cuvinte ce chiar noi nu le credeam… ci ne exprimam doar furia. Si, ca daca acum sunteti plini de manie pe o anume persoana, aduceti-va aminte ca asta nu a anulat prietenia frumoasa ce va legat. Si apoi… sa purtati in suflet atata ranchiuna, in timp va macina sufletul, va seaca de energie… asa ca… care e sensul?

Hai sa invatam sa ne exprimam furia, sa spunem ca am fost raniti, sa ne cerem scuze daca am facut asta si am ranit pe altii, sa ne acceptam asa cum suntem. Si ingeri si demoni… sa avem puterea de a ierta si a merge mai departe.
Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: