We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Cearta

As vrea sa incep prin a clarifica un mit, poate ati auzit destul des persoane spunand: „ne intelegem atat de bine, nici nu certam’… Gresit! Certurile sunt o parte inevitabila a oricarei relatii. O relatie in care in aparenta nu exista discutii in contradictoriu de obicei este o relatie disfunctionala. Sau nu exista comunicare sau la fel de rau este o legatura de profunda dependenta. Chiar daca la prima vedere pare un aspect negativ al unei trai in doi, cearta are multe aspecte benefice.

Destul de multi, din pacate, evitam certurile adunand in noi tot felul de resentimente si cand inevitabil cearta portaneste spunem toate lucrurile care ne-au deranjat. De obicei celalalt se simte coplesit, si o cearta care se centreaza pe mai multe probleme nu are un final fericit. E de preferat sa alegeti sa discutati un singur aspect. Nu stiu daca voi ati patit-o, eu da, cand fiind asa furioasa, nu auzeam cu adevarat ce imi zicea celalalt eram doar centrata pe sentimentul de nedreptate, pe furia din mine. Ascultati-va partenerul, uneori lucrurile nu sunt asa negre cum par.Poate ati vazut fiecare alt aspect al situatiei. Foarte multe probleme apar dintr-o simpla lipsa de comunicare sau o neintelegere.

Este de evitat implicarea altor persoane terte, in definitiv sunteti doi adulti ce doresc sa rezolve o anumita situatie. Implicarea altora nu va face decat sa inrautateasca situatia si va accentua aspectul de camp de bataie.

Am observat de asemenea tendinta multor persoane de a gasi un tap ispasitor… sa fim realisti, de obicei s-a ajuns acolo prin vina ambelor parti. In plus daca cearta se va termina cand ia-ti dovedit cu varf si indesat cat este de vinovat… inseamna ca ati pierdut amandoi. O cearta nu inseamna invins si invigator. Ci gasirea unor solutii, compromisuri benefice pentru amandoi.

Cris

Reclame

Comments on: "Cearta" (1)

  1. Da.. cearta e buna.. depinde ce vrem sa obtinem… cat vrem sa lasam de la noi. ce relatie vrem sa avem..

    Ai zis f fain „O cearta nu inseamna invins si invingator” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: