We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Ghinion? Noroc?

Astazi vreau sa scriu despre ceva ce am observat de multa vreme si nu incetez sa ma minunez. Nu ati realizat ca in jurul vostru sunt multe persoane care se plang de cat de grea e viata si cu toate asta nu fac nimic in a indrepta situatia? Si asta nu de acum de cand e criza acesta economica si oameni au ramas fara locuri de munca… ci asa, toata viata s-au plans: nu merge instalatia sanitara, nu a fost vopsita bine balustrada, apartamentul e prea mic…. etc? Iar daca cumva indemnatii de altii sa rezolve problema au grija sa esueze ca la final sa zica…. eu am incercat, ce sa fac daca sunt ghinionist?

O fi oare mentalitatea noastra a romanului… sa ne plangem de mila si sa nu luam niciodata atitudine? Avem in folclor o colectie intreaga de zicale: „capul plecat sabia nu il taie”, „daca nu muncesti nu gresesti”… ce ma surprinde iar, e ca daca cumva altul face ceva sa schimbe situatia ne grabim sa il blamam (eterna poveste cu capra vecinului)

Sigur, pot intelege teama de esec… insa intreb eu: de vreme ce oricum esuasei deja, de ce nu faci ceva sa te ridici din starea in care esti? Se pare ca unii pot sta o viata intreaga admirandu-si esecul si plangandu-se de toate cele. Ma tot intreb… oare cei care depun eforturi in a se perfectiona in ceva, in a munci si firesc in timp culeg rezultatele muncii lor se cheama ca sunt norocosi?

Desigur uneori viata ne mai da cate o lectie si o dam in bara, insa avand experienta faptului ca ne-am ridicat o data, o putem face si a doua oara. Si atunci de ce alegem sa nu facem nimic? Ci doar sa ne plangem? Din prea mult ghinion?

Cris

Comments on: "Ghinion? Noroc?" (1)

  1. Apropo de oameni norocoşi şi oameni ghinionişti, uite un articol care mi-a plăcut foarte mult:
    http://www.telegraph.co.uk/technology/3304496/Be-lucky-its-an-easy-skill-to-learn.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: