We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Suflet pereche

Astazi vreau sa scriu despre alegerile pe care le facem in viata si cat de mult ne influenteaza calitatea vietii. Cred ca cea mai importanta dintre ele este alegerea partenerului. Indiferent daca vorbim despre casatorie sau concubinaj, alegerea de a locui cu el/ ea ne ofera sansa sa”gustam” traiul in 2.

Acum cu riscul sa fiu criticata de unii o sa spun ca prefer perioada de proba a concubinajului inainte casatoriei. Este o foarte mare diferenta intre intalnirile romantice, florile, plimbarile si viata de zi cu zi. Aici apar probleme gen: cine spala vasele? cin gateste? cine merge la cumparaturi? chiria, intretinerea, etc… E adevarat sunt lipsite de romantism aceste lucruri insa aspectele practice ale traiului in 2 nu trebuie de asemenea neglijate.

Insa inainte de toate cred ca cea mai buna intrebare e… ce fel de persoana cautati? Aici nu ma refer neaparat la aspectul fizic, aici e relativ usor: blond/a, brunet/a, inalt/ scund, etc… ci la calitatile morale si psihice ale celuilat.

Multi alegem un partener/a doar pentru ca el nu are acele aspecte negative de care ne e teama, altele pentru ca ne teama de singuratate sau… pentru ca societatea ne impune sa… „ne asezam la casa noastra”. Toate aceastea din pacate sunt motivele gresite pentru a continua o relatie sau pentru a te casatorii.

Sigur la inceput lucrurile sunt minunate… el/ea parca ghiceste ce va doriti, e partea care lipsea…insa sa privim un pic dincolo de clipa de fata… pe termen lung e ceea ce va doriti?

Asteptarile nerealiste pot de asemenea sa faca mult rau: in timp imbatranim, ne mai ingrasam, romantismul se mai duce si se inlocuieste cu ceva la fel de bun: tinutul in brate, discutiile deschise despre aproape orice, florile de ziua ta… sigur. Sunt previzibile insa nu sunt mai putin placute. 🙂 Ca sa ajungem aici insa e nevoie de efort, daruire, deschidere.

In concluzie… cum arata sufletul vostru pereche? Ce anume v-ar face fericit/a? Va ajuta ea sa dati ce aveti mai bun din voi? Puteti fi voi insiva cu el/ea? O acceptati asa cum este, cu calitatii si defecte? Sau… doriti sa o transformati in aceea ce corespunde cu imaginea pe care v-ati creat-o incercand asa sa o „perfectionati” nitel? Puteti sa va vedeti si peste 20 de ani alaturi de aceea persoana?

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: