We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Incredere&Neincredere

Citeam de dimineata cateva articole despre incredere, in unul dintre ele am intalnit”Lumea actuala se caracterizeaza printr-o lipsa de incredere cronica” . Apoi in alt articol aparea ideea ca increderea exista sau a fost, ca nu exista expresii gen: „am incredere in el pana la un punct.” Oare asa o fi? Atunci cand apar primele indoieli… inseamna ca increderea s-a dus?

Intotdeauna am crezut ca fiecare dintre noi are nevoie de un spatiu privat, de un loc care este doar al nostru. Si… ei bine m-am trezit nerespectand exact ceea ce cred, atunci cand banuiala a aparut.

Increderea se bazeaza in primul rand pe o buna comunicare dupa cum stim cu toti. As adauga ca si rabdarea e un element foarte important, unii dintre noi nu am stiut si nici invatat vreodata sa comunicam… Cand vorbesc de comunicare nu ma refer la lucrurile superficiale,ci la a discuta deschis despre ce iti este teama, ce te framanta. Exista un pericol: daca o astfel de discutie degenereaza intr-o cearta in care sunt readuse in discutii lucruri ce nu au sens in cazul de fata… riscam sa avem parte de efectul opus: riscul cresterii lipsei de incredere.

Si atunci? Personal cred ca increderea poate fi cultivata, putem incepe cu lucruri marunte ce ne framanta, invatand pas cu pas sa avem incredere. Uneori sub povara trecutului, un lucru mic poate parea un adevarat monstru, in jurul lui creandu-se o adevarata legenda. Asa ca… hai sa pornim de la premiza ca oamenii sunt inocenti pana se dovedeste vinovatia, si nu… ca ei sunt vinovati pana isi dovedesc nevinovatia. Ce ziceti? 🙂

Reclame

Comments on: "Incredere&Neincredere" (1)

  1. Si eu pornesc de la premisa neviovatiei, pana la proba contrarie. Intr-adevar sa stabilim fiecare ce a vrut sa zica sau sa faca printr-un anumit gest, e un inceput bun de a invata sa comunicam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: