We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Speranta

In aparenta un sentiment obisnuit, poate considerat de unii lipsit de importanta, speranta face parte din viata noastra de zi cu zi. Speram ca autobuzul va veni la timp, speram ca afara va fi soare, ca mancarea va iesi buna, ca ne vom vedea cu prietenii la un pahar de vorba… speram.

Pe cand eram copil am vazut un film… si ceva mi-a ramas intiparit in minte: cel mai periculos este omul care numai are nimic de pierdut, cu alte cuvinte cel care numai spera nimic. Cat de pustie e viata fara speranta? Cat de tentati suntem sa aruncam peste bord tot ce a fost important pentru noi pana atunci?

Majoritatea dintre noi au avut momente de deprimare cand ne-am considerat invinsi si ne-am plans de mila. Insa undeva in adancul sufletului speranta continua sa palpaie… poate ca data viitoare va fi mai bine.

Indiferent daca visurile noastre sunt indreptate spre o noua cariera, spre o alta relatie, spre un alt inceput toate sunt guvernate de aceeasi lucru: de speranta. Uneori aspiratiile noastre intalnesc diverse obstacole insa acest sentiment ne ajuta sa mergem mai departe. Atunci cand insa el lipseste… cerul nostru se intuneca, nori grei de suparare si ingrijorare apar.

Ce putem face atunci? Daca noi nu mai avem resurse? Sa apelam la familie, la prieteni. Ei ne vor readuce aminte de reusitele noastre, de valoarea noastra ca si oamenii, de calitatile noastre, de tot ceea ce in acel moment de deznadeste am uitat. Si incet, incet luminita va reaparea la orizontul intunecat. 🙂

Vorba aceea ” a friend in need, is a friend indeed”. Cu alte cuvinte prietenul la nevoie se cunoaste. 😉 Hai sa ne dorim o viata guvernata, de vise, de sperante; si sa daruim celor care au uitat cum e sa simta asta aceeasi lucru. 🙂

Comments on: "Speranta" (1)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: