We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Masculul & Femela

Am scris pana acum de caini in general astazi vreau sa scriu un pic despre diferentele intre masculi si femele.Dupa cum stiti deja cainii sunt sociabili, ei traiesc in haite (in cazul nostru in familii :)), unde avem un catel alfa, cainele sef si restul play dog, adica companionii de joaca.

In primele luni cateii invata mult unul de altul, asa ca socializarea este importanta. Masculii vor invata sa comunice marcand teritoriul… ce inseamna asta? Ca daca femela va lua pozitia pup cand face pipi, catelul va ridica piciorul si va face un scurt jet pe diverse obiecte de preferat mai inalte. E felul lor de a zice pe aici am trecut EU! 😉 Deci sa nu fiti mirati ca daca un catel face pipi la un tufis, imediat urmatorul va face pipi exact in acelasi loc.

In cazul femelelor lucrurile sunt un pic mai complicate, pentru ca dupa 6 luni oricand poate veni prima menstruatie (denumirea stiintifica estrul). Dureaza cam 2-3 saptamanii si evenimentul se va repeta la fiecare 6 luni daca totul merge normal. Cum realizati ca se apropie fericitul eveniment? Simplu, catelusa Dumneavoastra va fi curtata din ce in ce mai multi catei. (Daca va intrebati cum adica curtata? Raspusul e: linsa in urechi, pe bot, la organele genitale) Primele 9 zile de obicei catelusa nu este interesata de mascul, dupa aceasta perioada timp de 5-9 zile, urmeaza ceea ce noi numim perioada „de calduri”, cand ea este interesata de partener. Gestatia dureaza pana la 66 de zile. (mai mult despre problemele femelelor in alt articol).

Ce se intampla daca catelul brusc, nu mai are chef de mancat, miroase incontinuu, e neascultator? Nu va speriati nu e bolnav. Inseamna ca in zona, una dintre cateluse a intrat in perioada cu „bucluc”. Atunci un pic mai mare atentie la animale pentru ca au tendinta de a uita comenzile sau a le asculta cu intarziere.

Alt lucru important de stiut nu doar pentru cei care cresc un animal la oras cat si pentru cei care tin un animal la curte, este faptul ca un caine nu isi face de obicei nevoile in locul in care se joaca sau in locul in care mananca. O sa va amuzati desigur cand il veti vedea pe „rusinosul” vostru patruped, ascuzandu-se intr-un tufis sa isi faca nevoile si atat se va foii sa gaseasca locul bun, incat sa sfarsi cu capul in tufis si restul corpului afara, convins fiind ca daca el nu va vede sigur nu il vedeti. 🙂

O zi plina de soare tuturor va doresc!
Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: