We don't see the things as they are. We see the things as we are.

O parte dintre noi avem arta targuielii in sange si cu usurinta putem obtine un bun pret pentru obiectul pe care dorim sa il cumparam. Ce facem in schimb noi ceilalti pentru care a negocia e un adevarat efort?

Nefiind o specialista, tin cont de cateva reguli simple care ma ajuta sa evit „capcanele” vanzatorilor. Care ar fi acelea:

– prima si cea mai importanta dintre ele imi clarific care sunt calitatile obiectului pe care doresc sa il achizitionesc, de la utilitate, la forma, etc

-care este bugetul pe care doresc sa il investesc, de la pretul minim la cel maxim

– nu va lasati intimidata de vanzatoarele prea amabile sau prea agresive, eu prefer sa solicit ajutorul daca doresc informatii, in rest ma plimb prin magazine pana gasesc ceva cat mai aproape de ceea ce caut.

– nu ma las tentata sa cumpar si altele decat imi doream, uneori sub aspectul unui discount atragator se pot ascunde lucruri sunt de proasta calitate sau care nu le vom folosi niciodata.

-acordati-va timp, primul lucru care pare ca se aproprie de ceea ce cautati nu e obligatoriu si cea mai buna alegere. E foarte frustrant cand dupa ce ati cumparat obiectul dorit gasiti unul la fel la un pret mult mai mic, nu-i asa?

-daca exista posibilitatea sa verificati sau sa probati cat de bine functioneaza, nu ezitati sa o faceti. In cazul in care nu sunteti decisi ca asta doriti, acordati-va timp de gandire.

– un sfat daca cumparati de la piata,cu alte cuvinte daca puteti negocia pretul obiectului: uneori sa va prefaceti ca renuntati la ideea de a achizitiona produsul din cauza pretului e foarte bine.

– in supermarketuri de obicei produsele care vor sa le vanda sunt la nivelul ochilor, pe cand cele care sunt mai ieftine, sunt situate sau foarte sus sau foarte jos. Daca cautati un anume produs, stiind clar marca dorita, nu va lasati indusi in eroare. 😉

– de obicei micile prajiturele, ciocolatele si alte mici tentatii care sunt puse chiar langa casa, au marele „talent” de a ne tenta, gandindu-ne: am luat produsul la reducere prin urmare merit si eu o mica placere, si uite asa achizitionam de fapt produsul exact la aceeasi pretul cu unul fara nici un discount. 🙂

-inchei cu o ultima idee, oricat de tentate am fi sa cumparam un anumit lucru doar pentru ca este acum „in trend” nu e neaparat ceva pozitiv, acel produs va fi cu siguranta peste 2 luni la jumatate de pret, oare chiar avem nevoie de el acum? Nu degeaba se zice: „sa iti faci iarna caruta si vara sanie”. 🙂

Pe tot parcursul procesului un lucru tineti minte: voi sunteti cei care decideti, voi sunteti clientul.

Sper ca aceste simple idei va vor fi de folos!

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: