We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Branzoaice yami, yami :)

Acum vreo 3 saptamanii m-am decis sa fac si eu branzoaice. Surpriza a fost ca ele s-au mancat toate insa, din tort mi-a mai ramas. Asa ca reteta de branzoaice:)

Deja stiti cum se face maiaua sau dospeala:

Am pus jumate de pliculet dintr-un pachet de drojdie uscata cu jumatate de lingurita de zahar, si vreo 4 lingurite de apa, se amesteca bine si apoi se adauga un pic de faina pana se transforma intr-o pasta ca si smantana, un pic mai groasa, apoi am lasat-o acoperita pe calorifer cam jumate de ora (trebuie sa stea la cald).
Dupa o sa observati ca a crescut si a facut asa besicute… deci dospeala e gata.

Ingrediente pentru aluat:
500 gr faina, 2 oua, 1 pahar lapte cald, 4-5 linguri zahar, 1 drojdie uscata sau 5 grame daca nu e drojdie uscata, 2-3 pliculete zahar vanilat si un pic de ulei (2-3 linguri).

Peste maia adaugati:ouale, zaharul,laptele si faina. Eu prefer sa adaug faina treptat cand le amestec sa nu faca cocoloase, un pic de ulei la final, apoi treceti la framantat. Pentru ca aluatul va fi lipicios puteti adauga inca un pic de faina, insa nu foarte multa,mai bine puneti un pic de ulei pe mainii si ati ajuns la etapa framantatului cu nadejde. 🙂

Pentru umplutura eu am pus un pachet de stafide in un pic de lapte, cam 300 de grame de branza, zahar vreo 6 linguri cam asa, 2 galbenuse oua si 1 lingura de gris. Pentru aroma puteti pune si un pic de coaja rasa de lamaie. La final adaugati cele 2 albusuri batute spuma.

Intre timp aluatul creste (eu l-am lasat asa cam vreo ora, insa nu sunt specialista) a crescut foarte frumos. Nu uitati lasati-l neaparat la caldura!

Am intins apoi aluatul cu facaletul intr-un strat subtire, cam jumate de centimetrul si l-am taiat asa patratele, o lingura de compozitie in mijloc si l-am impaturit apoi ca o scrisoare, deasupra am dat cu un pic de galbenus de ou cu 1 lingura lapte.

Au iesit cam 2 tavi de branzoaice. Pentru ca cuptorul meu nu e performant, eu prefer sa verific aluatul cu o scobitoare, daca nu e lipicios batul inseamna ca e gata. Daca ar fi sa aproximez este cam 35-40 de minute la foc vioi.

Au iesit niste branzoaice de toata frumusetea! Vreo 3 au disparut asa miraculos din tava, chiar inainte de a fi reci…. oare unde s-o fi dus? 😉

Pofta buna!
PS: Am pus la final zahar praf peste ele,le-am cernut asa usor, de aratau ninse. 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: