We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Responsabilitate & Karma

Fiecare dintre noi are propria parere legata de ce este Karma, informatiile fiind obtinute variat; din reviste, din carti, de la televizor, din experienta personala. Unii cred ca karma este identica cu un destin implacabil,ce nu poate fi schimbat, prin urmare responsabilitatea fata de ceea ce se intampla in viata noastra nu ne apartine.

Termenul de karma a aparut in sistemul filozofic brahmanic; determinand o lege universala in virtutea careia soarta oamenilor ar fi decisa de actiunile lor din incarcarile anterioare.Din acest punct de vedere nimic nu este intamplator ci totul se petrece datorita unor cauze specifice.

Se considera ca o fiinta umana este formata din trei mari componente: corpul fizic, sufletul si spiritul. In momentul in care un om realizeaza o actiune, undeva la nivelul corpului subtil se va intipari un fel de amprenta energetica a acelei actiuni. Aceasta inregistrare, numita in mod curent “samanta” karmica, intr-un anumit moment prielnic va fi activata si va atrage catre acea persoana o situatie de viata similara cu situatia care a dus la creerea ei.

Personal cred ca atragem in viata noastra, ceea ce gandim si ceea ce facem; daca suntem centrati pe partile negative ale vietii, mai devreme sau mai tarziu acel aspect negativ ne va guverna viata. Daca dorim sa aducem bucurie, sa facem lucruri bune acele lucruri se vor intoarce in viata noastra; nu de persoana pe care am ajutat-o desigur, ci de cu totul altcineva, poate o persoana pe care o vedem atunci pentru prima oara pentru ca exista echilibru in univers.

La un punct al vietii fiecare s-a intrebat… e viata mea guvernata de altceva/ altcineva? …am citit un articol care spunea: Cei ce inteleg corect principiul karmei, cei care nu o confunda cu un destin implacabil si independent, ci o vad ca pe o forta actionata la origine de propriile noastre actiuni, sunt cei care inteleg ca omul care gandeste, va trage si invataminte din dureri si nu va comite aceleasi greseli si a doua oara. Una dintre cele mai vechi idei ce se regaseste in cultura umana este aceea ca prezentul ne vine din trecut, iar viitorul din prezent si ca fiecare dintre noi este responsabil pentru actiunile lui, trecute, prezente si viitoare. Karma depinzand de actiunile umane este supusa modificarilor umane ; moartea, insa, este destin ; ea nu poate fi nici modificata si nici ocolita. (fragmentul este dintr-o revista de parapsihologie si va invit sa il cititi in intregime aici: http://www.elystar.ro/modules/news/article.php?storyid=1085)

Ma numar printre persoanele care cred ca nimic nu este intamplator si ca fiecare lucrul care ne modeleaza viata chiar daca la prima vedere pare a fi lipsit de logica si fara consecinte, de fapt este legat; si in timp daca stim sa vedem vom intelege de ce. Cum alegem sa reactionam la ceea ce se intampla asta este responsabilitatea noastra.

Astept comentariile si parerile voastre… 😉
O saptamana usoara!
Cris

Comments on: "Responsabilitate & Karma" (2)

  1. imi place subiectul si ceea ce ai scris 🙂 frumos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: