We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Puterea asteptarilor

Zilele acestea ma gandeam de ce unele evenimente au un impact mai mare asupra nostra decat altele. Primul motiv care imi trece prin minte este ca rezoneaza cu noi sau cu o experienta asemanatoare. Apoi asteptarile noastre… indiferent daca ne referim la cele legate de viata personala sau de profesionala cu toti avem in minte o anume imagine despre cum se vor desfasura lucrurile. Drama intervine cand realitatea ne dovedeste ca ne-am inselat.

Majoritatea dintre noi am fost macar o data in postura de a ne intreba: oare acest om vede realitatea? sau sa formulez mai dur: „pe ce lume traieste?”

Realitatea e un lucrul destul de subiectiv, ce e real si vizibil pentru mine nu e la fel si pentru tine. Ce facem cand asteptarile noastre sunt altele in situatia creata… Alegem sa schimbam situatia daca putem? Daca nu putem ce vom face? Alegem sa vedem beneficiile noii situatii?

Un lucru ce ar fi bine sa il constientizam e ca vesnic sunt lucruri care nu sunt sub controlul nostru, care se pot schimba. Oricat de bine am fi organizati si am avea planuri de rezerva mai pot aparea surprize. Panica sau furia legata de noua situatie nu va rezolva nimic din pacate, chiar daca este o reactie normala pentru multe persoane. (ma recunosc vinovata 😉

Sa te adaptezi la noua situatie poate dura o zi pentru unii, o viata pentru altii sau mai exista o categorie care va refuza sa accepte realitatea ce contravine imaginii personale. Adaptabilitatea, flexibilitatea nu sunt lucruri care ne sunt familiare tuturor. Sunt insa abilitatii ce pot fi cultivate cu siguranta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: