We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Timpul frumos a sosit si cu toti vrem sa petrecem ceva timp in aer liber, indiferent daca mergem cu bicicleta, ne plimbam sau mergem cu masina la iarba verde. Sa nu uitam si de prietenul nostru patrupedul va fi la fel de incatat sa ni se alature si sa zburde pe langa noi pe camp. 🙂

Cateva lucruri trebuie luate in considerare: picaturile antipurici si anticapuse. Eu prefer Advantix, il puteti cumpara de la orice petshop sau de la cabinetul veterinar. (nu uitati sa pastrati eticheta care va fi lipita in carnetul de sanatate al catelului). La veterinar sau la magazinele specializate veti fi intrebati cate kg are catelul si e important sa respectati indicatiile personalului. Picaturile se pun in spatele capului (ca sa nu se poata linge) direct pe piele nu pe blana. Timp de 3 zile nu e bine ca catelul sa se ude in partea in care am pus picaturile, altfel efectul lor este mult diminuat.

Capusele sunt extrem de periculoase pentru animale pentru ca sunt purtatoare de diverse boli; ele raman agate de catel si vor da bietului catel atat dureri in zona respectiva cat si in unele cazuri: febra, voma sau chiar moartea.

Daca doriti sa scoateti capusa singuri: atentie trebuie scoasa cu tot cu cap, altfel locul se va infecta. (mai multe informatii gasiti pe net). Eu prefer sa il duc la doctor in astfel de cazuri ca sa previn orice problema.

La final si la fel de important nu uitati ca prietenul vostru are blanita, asta inseamna ca se va incalzii mult mai rapid, deci bidonasul de apa cu noi este foarte important. Si… distractie placuta!

Un sfarsit de saptamana frumos tuturor!
Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: