We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Peste la cuptor

O reteta sanatoasa si usor de facut este peste la cuptor. Eu prefer pestii fara prea multe oase, si atentie sa nu fie foarte gras. Deci e bine sa evitati crapul si somnul, care de obicei sunt pesti destul de grasi. Pastravul ar fi o buna optiune. Puteti pregati pestele intr-un vas de iena, sau in folie de aluminiu cum va este mai la indemana.

Mai intai asezati patul de legume; eu pun asa: morcovi taiati foarte subtire 1 strat, apoi 1 strat de ardei taiat fasii, 1 de ciuperci, 1 de ceapa, apoi un strat de rosii taiate rondele; stropiti totul cu un pic de ulei de masline, si condimente. Pestele curatat, spalat, condimentat vine asezat deasupra.

Foarte mare atentie pestele se face foarte rapid la cuptor, daca nu doriti sa se faramiteze puteti sa puneti mai intai legumele cu un pic de apa si ulei, si pestele mai incolo cand ele deja cu fiert un pic sau le puteti calii un pic inainte.

Daca cumva vedeti ca aveti prea multa grasime de la peste, nu ezitati sa o culegeti cu o lingurita.
La final ornati cu pratunjel si daca va place puteti sa stoarceti un pic de lamaie deasupra.

Ingredientele ar fi asa:
-cam jumatate de kilogram de morcovi
-jumatate de ardei
– 4 rosii
-ceapa verde (1-2 legaturi)
-ciuperci jumatate de kg

Si normal, pestele cam 1-2kg , depinde cat este mare.
Daca preferati un pic crocant, eu il mai las un pic descoperit din folie la final, sa prinda o culoare usor aurie…
Pofta buna! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: