We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Sinceritate

Cu totii suntem de acord ca la baza unei relatii sta sinceritatea. Daca pornim de la o premiza falsa indiferent daca a fost indusa sau a fost doar o simpla intamplare, ajungem sa ne simtim tradati, pacaliti cand adevarul iese la iveala si asta se va intampla mai devreme sau mai tarziu. La fel de frustrant este cand cel de langa tine face tot ce poate pentru a fi cat mai aproape de ceea ce tu ti-ai dori, chiar daca asta inseamna ca evita sa spuna unele lucruri despre el, sau pur si simplu minte.

Cu toate astea cat de multa sinceritate e folositoare intr-o relatie? Unde se trage linia intre spatiul tau interior si cel a celuilalt, unde sunt granitele intre Eu, Tu si Noi? Stim deja ca atunci cand esti la inceputul unei relatii cu cineva nu e o idee buna sa iti subliniezi defectele… de obicei sfarsesti atragand atentia exact asupra ceea ce tu doreai sa eviti. Oricum ele sunt descoperite pe parcurs… 😉

As zice ca foarte important nu este doar mesajul pe care il transmiti ci modul si timpul cand o faci; ca un lucru devine important doar atunci cand poate avea repercursiuni asupra viitorului. Insa, de unde stii unde este granita?

O parte dintre noi desi declaram ca suntem adeptii sinceritatii, de fapt preferam sa nu vedem, sa ne lasam inselati, sa facem ceea ce putem pentru a mentine imaginea pe care noi o avem despre o persoana, despre noi, pentru ca adevarul schimba lucrurile si uneori nu suntem pregatiti pentru asta..

Altii spun ca adevarul este cel mai important indiferent de consecinte si intr-o efervescenta a sinceritatii povestesc tuturor sunt dispusi sa asculte.

Mai exista o categorie care aplica formula: Ce nu stii nu te doare”, pretinzand ca prea mult adevar distruge misterul unei relatii, o desacralizeaza.

De unde stii cat sa zici si cat sa pastrezi pentru tine? De unde stii ce sa zici? Cand sa spui? Cum sa spui?

Cris

Comments on: "Sinceritate" (1)

  1. In functie de situatie, persoana spun ceea ce consider ca e potrivit sa spun. Imi e foarte greu sa aleg acest „moment potrivit” si sa gasesc cuvintele usor de digerat pentru celalalt.

    Insa de cele mai multe ori prefer sa zic adevarul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: