We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Un articol interesant

Tocmai am citit un articol interesant, citit pe avocatnet.ro… Au fost subliniate cateva lucruri pe care si eu le-am observat, intrebari care m-au framantat si pe mine…
Va prezint mai jos cateva parti din el si va invit sa il cititi in intregime la:
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=20504

Bugetarii. Motivul decaderii Romaniei. Pe langa faptul ca nu produc nimic, mai si consuma inutil banii natiunii. Ne-am saturat de inutili si grasi pe care sa-i tinem in spate, sa-i dam afara pe toti si sa aruncam in foc toate lucrurile care ne-ar putea aminti ca au existat vreodata. Imediat dupa, ne luam traista de piele si bata si pornim la vanatoare. Caci, fara indoiala, ne-am intors in Evul Mediu. Intrebarea care se pune este: ne permitem?”

Ma uit la oamenii care ii injura pe bugetari si la inconstienta autoritatilor care popularizeaza paralela gras-slab si nu mai inteleg nimic. Scuze pentru cei care se vor simti jigniti, dar am ajuns sa cred ca o mare parte a romanilor sufera de vreo cateva fixisme interesante: ideea „mie nu mi se intampla”, aplicabila in special in relatia cu sistemul de sanatate; ideea „da-i dracu de ciudati”, aplicabila in special in relatia cu institutiile de cultura de nisa (opere, operete, corpuri de balet, ansambluri folclorice, etc); ideea „sa moara si capra vecinului”, fara nevoie de traducere.”

Sau…
„incet-incet, imi dau seama de faptul ca, in goana dupa lucruri de schimbat, am uitat un lucru. Ca oamenii, nefiind masini, au nevoie din cand in cand si de incurajari si cuvinte frumoase. Ca noi, daca e sa ne diferentiem cumva de altii, o putem face doar daca aratam ca ne pasa. Prin cultivarea acestui sentiment „ca ne pasa” putem merge cu totii inainte. Fara ura, fara cuvinte grele si cu gandul ca daca moare si vaca vecinului, s-ar putea sa nu mai avem lapte deloc.”

Sper ca ati gasit articolul la fel de interesant ca si mine si va astept parerile legate de ce ati citit…
Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: