We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Indisponibil/a

Cred ca in adancul fiecaruia se afla o dorinta ascunsa, fiecare ne dorim sa fim acea persoana speciala, care prin calitatile noastre, prin dragostea noastra sau pur si simplu prin prezenta noastra sa avem un impact pozitiv asupra celui de langa noi. Cand e vorba de latura afectiva, de un posibil partener lucrurile se complica.

Desigur ratiunea ne spune ca singurul lucru inteligent pe care il putem face este sa stam departe de aceea persoana care este indisponibila afectiv, cand ea/ el inca e in doliu dupa o alta persoana, sau cand este inca implicata intr-o alta relatie indiferent cat de rau ar merge ea, si cu toate astea cati dintre noi nu ne-am trezit macar o data implicati mai profund sau mai putin intr-o relatie fara nici un viitor, am inceput sa nutrim sentimente si apoi inevitabil ne-am trezit raniti?

Reversul medaliei dupa ce ne-am lasat scaldati in iubire, devenind egoisti, concentrandu-ne doar pe noi, cand relatia s-a terminat au inceput remuscarile si cu proxima ocazie am oferit celuilalt tot ce refuzam primului. Daca in prima relatie am fost stricte, avand grija sa subliniem fiecare greseala a celuilalt, in a doua alegem sa nu vedem, inchidem ochii sau… gasim scuze partenerului.

De ce ne lasam atrasi in astfel de situatii? Nu am raspunsul, ce pot banui e ca suntem obisnuiti sa vedem in jurul nostru astfel de relatii; daca am trait intr-o familie disfunctionala, cu siguranta sansa de a ne orienta spre una este foarte mare. Des oamenii cred ca famiile cu probleme sunt familiile in care partenerii ajung sa se desparta, nu e neaparat asa. Cati dintre noi nu am vazut cum femeile tac, inghit „pentru binele familiei”? Cati dintre noi nu au vazut cum barbatul ascunde „scaparile” sotiei sub diverse pretexte, gen „e bolnava, saraca”? As zice ca in acest caz singuratatea in doi este o boala chiar mai raspandita ca si divortul.

Solutia? Hmmm… nu am o formula magica… In ceea ce ma priveste cartile, analiza interioara profunda, terapia, workshopurile, prietenii m-au ajutat sa vad dincolo de marginile cercului meu, sa inteleg de ce eram conditionata atunci cand reactionam. Important este sa avem in noi dorinta de schimbare, sa nu aruncam vina doar pe partener, sa admitem ca uneori nu putem rezolva singurii toate problemele si avem nevoie de ajutor.

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: