We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Prin ochii celor din jur

Ne nastem, crestem, ne dezvoltam, ne maturizam, imbatranim, murim, acestea sunt cam etapele din sirul vietii fiecarei persoane. Pe drum mai intalnim diverse incercari care ne ajuta sa ne intelegem mai bine, uneori invatam si cate ceva nou, si ne dezvoltam pana aproape in ultimul moment, ciudat este ca oameni ne percep intr-un fel si raman la aceeasi imagine aproape toata viata lor.

O mama nu isi va vedea copilul ca un doctor, indiferent cati ani va avea el, un sot nu isi va vedea sotia managerul firmei, o sora nu isi va vedea fratele ca un capitan in armata. Si cu toate astea toti stim ca suntem supusi schimbari, de ce ne incapatam sa nu vedem lucrurile cum sunt?

Poate… pentru ca nu ne plac schimbarile si din instinct ne incrancenam pe rutina, pe familiar? Nu poti fi terapeut pentru familia, nici chirugul prietenilor apropiati… Ne reflectam in ochii lor in diverse moduri, si fiecare imagine e o bucatica din noi, cum am fost, cum suntem, poate cum vom fi… Uneori pe moment credem si noi ca suntem intr-un anume fel chiar daca doar pentru un moment, alteori ne miram cum de ceilalti nu ne vad asa cum suntem, cum de nu vad ca am crescut? Ca am invatat din greseli?

O fi de vina faptul ca suntem un popor traditionalist, ca credem in valori care sunt de mult perimate, in imagini transmise din generatie in generatie, ca ironic am pierdut lucrurile care meritau pastrate gen: sinceritate, bunatate, respect pentru cel de langa tine? si ca le-am inlocuit cu foamea de bani, de putere?

Cine stie…?
Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: