We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Zooterapia

Oamenii au nevoie de dragoste, de suport afectiv, din pacate in societatea noastra, deschiderea spre aceasta nevoie este din ce in ce mai mica, astfel creste gradul de tulburarii de comportament. Prinsii in activitatile de zi cu zi care ne ocupa majoritatea timpului, nu ne mai ramane timp si pentru socializare, copii simt cel mai acut aceasta lipsa.

Incepand din secolul 18, a aparut un nou tip de terapie, terapia AAT, sau psihoterapia prin intermediu animalelor, bazele ei au fost puse de celebrul Boris Levison. A scris “Psihoterapia copilului intermediata de animalele de companie” si a realizat un studiu pe aceasta tema, concluzia studiului sau a fost “animalele de companie reprezinta o oprire intre statii pe drumul de intoarcere catre starea de bine emotionala”.

Prin intermediul diverselor studii, s-a demonstrat ca animalele au efect benefic asupra pacientilor, imbunatatindu-le starea psihica si fizica. Prin reducerea stresului, diminuarea presiuni arteriale, incurajeaza activitatile in aer liber, ridica moralul. (Cum poti sa fii trist cand catelul vine si te impinge cu botul, s-au iti arata vesel jucaria? 😉 astfel ca acest tip de terapie desi neconventionala, ajunge sa fie utilizata alternativ in cadrul celor deja consacrate.
Ce inseamna in cuvinte simple? Terapia in prezenta unui animal.

Daca doriti sa stiti mai multe detalii, puteti citi urmatorul articol. (http://psihoterapiecraiova.wordpress.com/2010/02/14/zooterapia)

Tot atatea motive sa va achizitionati un animal. Daca stati prost cu timpul cel mai bine este sa va luati o testoasa, sau un porcusor de guinee, un papagal. Le puteti face curatenie la 2-3 zile, si se vor multumi cu cateva clipe de atentie ce le puteti fura din programul de zi cu zi. Nu va cumparati un catel daca nu aveti timp sa va ocupati de el, desi sunt foarte dragalasi au nevoie de atentie, timp, grija, dragoste. O pisica este o alternativa pentru cei care nu se dau prea mult in vant dupa plimbari si activitati in aer liber.

Indiferent care ar fi animalul de casa ales, toate au efecte benefice asupra noastre: ne invata sa fim mai putini egoisti, mai increzatori in fortele proprii, mai relaxati, cu alte cuvinte sa privim viata cu alti ochi. 🙂

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: