We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Stim cu toti ca gura targului nu poate fi oprita, te autoeduci apoi sa devii imun la ce se spune despre altceva, promitandu-ti sa verifici informatia, sau in cazuri mai triste cand chiar tu esti subiectul disputelor sa nu te lasi afectat si sa faci cum crezi tu ca e mai bine indiferent de consecinte, Cu toate acestea chiar daca nu vrei sa te lasi afectat/a de ce zice lumea, ajungi sa te simti jignit/a, apreciata in functie de ce “vesti” circula pe seama ta.

In uneori barfa, sau “discutiile” cum sunt ele numite, au efecte benefice cum ar fi o buna sursa de informatie… cum ai fi aflat ca cutarica e din nou disponibil daca draguta bunica de la etajul 1 nu ti-ar fi spus? 🙂 sau… ca Gina de la 3 e de fapt coafeza si inca una foarte buna?

Alteori in cazul persoanelor mai sensibile, ea, barfa devine o adevarata catastrofa, pentru ca nu-i asa cate alegeri nu facem doar pentru ca am auzit ca el/ ea este un doctor bun? Ca si elevi, am vazut nu doar o data, cum Ioana eleva foarte buna, chiar daca nu a invatat de data asta lectia a fost iertata doar pentru ca profesoara crede ca ea este o buna eleva, sau dimpotriva cine nu a trecut macar o data prin situatia de lua o nota mica la o lucrare la care chair a invatat si a facut tot ce era omeneste posibil si pentru ca avea reputatia ca “nu e bun la mate”?

Cat de mult ar trebui sa tinem cont de ea, de reputatie cand alegem ceva?

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: