We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Punct

Uneori in viata desi ne-am dorit foarte mult sa facem o relatie sa mearga, am investit in ea timp, energie, afectiune, lucrurile se sfarsesc in sens negativ. Ce putem face? Avem mai multe variante…

Una ar fi sa trecem la varianta razbunarii la drept vorbind, e foarte simplu sa declaram lucruri gen: toti barbati/femeile nu sunt de incredere!, voi avea grija ca nici unul/una sa se mai aproprie de mine ca sa ma raneasca, ce sens are sa ma agit? ca oricum totul se va sfarsit prost!

Si uite asa ajungem sa ne complicam existenta in tentative de relatie, care stim din start ca nu au nici un viitor, insa e asa bine sa ne complacem, si uite asa stam pe fundul baltii si admiram lumea de acolo privind in sus si plangandu-ne de mila… Da, viata iar ne-a dat o lovitura….

Alta varianta e sa ne inchidem in noi, in casa, sa ne ascundem de durerea ce ne-a umplut sufletul… si da, avem nevoie de o perioada de doliu, in care sa ne traim pierderea, sa nu o facem alergand din relatie in relatie, pentru ca e o reteta foarte buna pentru „another broken hurt”…

Despre ciclul durerii, am mai scris intr-un alt articol, vedeti aici.

Dupa ce ne-am trait durerea… am putea sa ne ridicam din praful drumului in care am ajuns sa ne scuturam incet si sa privim spre viitor. Ce ziceti?

O recapitulare a ce s-a intamplat ne ajuta sa intelegem unde am gresit, ce vom face diferit data viitoare, ce anume ne dorim, la drept vorbind tocmai am mai invatat cate ceva… si da, oameni suntem, gresim, ce depinde de noi e sa alegem sa facem lucrurile diferit, tocmai pentru a nu repeta greseala facuta… la drept vorbind atunci cand ne julim genunchiul din cauza vreunei pietre, data viitoare tot de ea ne impiedicam? Ce ziceti de un alt drum… in care piatra nu e acolo?

Voi incepe o serie de mini articole despre cum ne refacem dupa un divort/ despartire. Pe care sper sa le cititi cu aceeasi placere ca si cele de pana acum si va astept sa va aduceti contributia la ele comentand… 🙂

Cris

Comments on: "Punct" (6)

 1. eu am citit o mică broşură – foarte, foarte mică pentru astfel de nenorociri. se numeşte Împăcarea cu pierderea. am cumpărat-o de pe stradă, de la o tarabă, dar cu ea am reuşit să trec peste nişte momente cumplite din viaţă.

 2. E o sugestie foarte buna. Multumesc! Sprijinul prietenilor, cunoscutilor, a familiei este de asemenea important, asa ca nu ezitati sa cereti ajutorul.

 3. E dureros atunci cand pierdem ceva in jurul nostru, si mai ales iluzia a ceea ce am sperata sa fie.

  Cris ai surprins foarte bine diferite modelitati in care reactionam in astfel de situatii.

  Excelent scris!

 4. Multumesc pentru incurajare!

 5. Cred ca schimbarea din prezent este si o schimbare a trecutului. Totul se schimba in momentul in care „o luam pe alt drum”. Nu numai viitorul si atitudinea noastra din prezent, dar si ceea ce „vedem” acum a fi trecutul nostru.

  Foarte interesanta ideea cu ciclul de articole pe tema despartirii!
  Mult succes!

 6. Multumesc de sustinere! Intradevar atunci cand o luam pe alt drum, lucrurile, perspectiva se schimba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: