We don't see the things as they are. We see the things as we are.

In ultima vreme am purtat mai multe discutii pe aceasta tema: familie, cariera sau amandoua? Este posibil sa le avem pe amandoua? Daca da, care ar fi pretul? Suntem dispuse sa il platim?

Unele dintre noi credem ca familia este cea mai importanta prin urmare ne dedicam exclusiv copiilor, viata noastra se invarta in jurul lor, ne simtim mandre de noi atunci cand casa ne este frumos aranjat, curata, cand cel mic ia note bune la scoala, toate acestea ne fac sa ne simtim realizate.

Altele preferam independenta unei cariere, siguranta locului de munca, sa fim noi insine fara compromisurile necesare in cazul in care avem un partener, chiar si cu riscul singuratatii. Ne simtim bine lucrand, munca ne ofera satisfactii si inlocuim familia cu un grup de prieteni. Poate unele dintre noi consideram chiar ca un copil este o responsabilitate mult prea mare si preferam sa nu ne asumam riscul sau efectiv ne simtim implinite de viata noastra profesionala, amanand sa luam decizia de a ne implica intr-o relatie mai profunda.

Mai exista si o a treia categorie, a celor care afirma ca calea de mijloc este cea mai potrivita si ca nu ar trebui sa alegem, ca le putem avea pe amandoua, cu multe eforturi, cu un patener care sa ne sustina. Desigur ca acest lucru este destul de dificil mai ales ca noi romanii suntem destul de conservatori, si destul de multi barbati se simt amenintati de o femeie prea „independenta”. Atunci?

Voi ce alegeti? Care dintre aceste trei alegerii este cea mai potrivita pentru voi? Ce ati facut pentru a obtine ce va doriti?
Cris

Comments on: "Cariera, familie sau amandoua?" (2)

  1. Eu cred ca ma clasific undeva pe la mijloc. Vreau si cariera si familie. Pretul care il platesc?

    Nu ma mai uit la filme, relaxarea inseamna tot a citi o carte din domeniul psihologiei, ma trezesc zilnic la 6 dimineata. munca non stop.. 🙂

  2. Da, fiecare alegere are pretul ei. Cata vreme suntem multumite cu ce alegere am facut, e tot ce conteaza. 🙂
    Multumesc pentru comentariu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: