We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Spontaineitatea

Sa fii spontan este una dintre calitatiile pe care eu le admir, poate de unde am asociat-o intotdeauna cu siguranta de sine, cu libertatea, cu copilul liber ce se joaca. Cat de minunat este sa poti vedea oamenii razand, glumind, fiind ei insusi, fara sa le pese prea tare de ce „ar trebui” sa faca? Spontaneitatrea ajuta la dezvoltarea creativitatii, de fapt, as zice ca este esentiala. Se gaseste in interiorul fiecaruia dintre noi, insa nu toti avem capacitatea de a o exprima cu usurinta.

Din cauza complexelor, multi dintre noi chiar si atunci cand primim un compliment, negam dreptul de a il primii scotand in evidenta calitatile celorlalti sau si mai rau… defectele. De fapt, as zice ca modestia e cam prea supraevaluata in unele cazuri. Sigur, sa te lauzi tuturor cat de bun esti nu as zice ca te va pune intr-o lumina prea buna, insa nici sa ne punem in umbra celorlalti nu cred ca este abordarea corecta. La drept vorbind la reusita proiectului contributia ta a fost la fel de importanta ca si a celorlalti.

O parte dintre noi ezitam sa ne bucuram de lucrurile frumoase, de teama ca imediat lucruri negative se vor intampla si bucuria se va duce. O reactie spontana, frumoasa ar fi sa savuram momentul fara sa ne batem capul cu ce va fi.

Ca o persoana workaholica tipica, in cautarea „perfectiunii” mi-am cenzurat multe emotii, indiferent daca vorbeam de tristete sau de bucurie, faceam planuri in aproape domeniile, de la cel profesional, la a imi planifica vacantele, lasand loc foarte putin lucrurile inerente… adica celor spontane. Dupa cum banuiti deja, lucrurile foarte rar ies, cum ti-ai imaginat ca vor fi… si frustrarea e tot ce ramane la final.

In timp am invatat ca lucrurile se aseaza de la sine, chiar si cele care nu credeam ca se vor rezolva prea usor, ca dandu-mi permisiunea de a fi eu insami, fara a fi „perfecta” pot sa fiu fericita, ca o vacanta foarte frumoasa poate fi… una fara o tinta anume, ca vazand fiecare lucru nou ca o oportunitate spre altceva, ma pot nu doar distra de minune, ci si, profita de a crea lucrurile pe care m-i le doresc.

Cat de spontani sunteti? Cum v-ati cultivat aceasta calitate? Ce parere aveti despre spontaneitate?
Cris

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: