We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Raul

Asteptarile celor din jur, presiunea societatii de a indeplini ceea ce este dizerabil social, imaginile create de starurile din ziua de azi, toate acestea alcatuiesc un amestec ce nu are tocmai „darul” de a ne usura viata. Chiar daca esti constienta de propriile calitati, de sistemul tau de valori si reguli, ce nu corespunde neaparat cu cel al societatii, este greu sa pastrezi echilibru intre vreau si trebuie, intre ce este important pentru noi si ce e dezirabil social.

Cate dintre noi nu ne-am trezit ca facand prea multe compromisuri, facand ceea ce ceilalti asteptau de la noi, insa simtindu-ne neimplinite; cate nu ne-am pierdut pe parcurs? Cate dintre noi am avut curajul sa zicem, heeeei, pana aici… sa tragem linie, si pornim in cautarea a ceea ce ce pierdusem? Cate dintre noi nu am ezitat dupa aceea din teama ca ne vom pierde din nou?

Unele am intrat in apa, asa mai intai un picior… e rece, brrr, apoi usor si restul trupului… dupa, parca nu era asa rece, nu-i asa? 😉 altele… poate nici nu am aventurat, pentru ca raul poate fi adanc si plin de curenti periculosi, ci… doar am admirat de pe mal frumusetea locului… si am lasat usor viata sa treaca pe langa noi.  E mai comod si mai sigur asa… si cine ne poate judeca…? Nefacand nimic, nu putem nici sa o dam in bara, nu-i asa?

E o adevarata provocare sa stii cat de mult te poate durea esecul unei relatii si cu toate astea sa fi dispus sa risti din nou, sa iti asumi responsabilitatea propriilor decizii si sa mergi inainte. Sau… sa alegi sa ramai pe mal si sa te uiti la felul in care ceilalti inoata, bucurandu-se de linistea si racoarea apei. 😉

Insa nu e asa dragele mele ca infruntandu-ne temerile avem sansa sa le depasim? Daca tot intelegem asta la nivelul rationalului, de ce nu aplicam asta? Pentru ca partea emotionala… ne taie avantul? Pai nimeni nu se asteapta sa sarim taman in mijlocul raului cu entuziasm, cu atat mai mult noi nu ar fi o ideee buna sa ne cerem asta, in definitiv acum noi suntem altele, diferite, mai complete, mai mature. Insa putem asa… sa ne bucuram de atingerea apei… luandu-o asa… in causul palmei noastre si sorbindu-i dulceata… ce ziceti?

Cris

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: