We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Prin tara: Sighisoara, Biertan

Anul acesta am fost norocoasa, si am reusit sa vizitez mutle parti ale frumoasei noastre tari… si am reusit in sfarsit sa ajung in Sighisoara… Toata lumea a auzit de festivatlul de aici, asa ca nu voi mai intra in detalii, insa o sa va vorbesc de alte frumusetii ale acestui oras ce se merita sa fie vizitate si anume: Biserica din deal, Casa lui Vlad Dracul, cetatea, scara acoperita.
Sigur, orasul nu a fost asa de impresionant cum este in perioada festivalului medieval insa exista totusi motive sa vizitati orasul, doar priviti:


Un alt loc frumos de vizitaz este biserica fortificata de la Biertan Biertanul face parte dintre primele asezari germane din Transilvania fiind cuprins în cele doua „Scaune” (Medias si Seica) în Diploma Andreeana din 1224.

Ansamblul arhitectonic de la Biertan impresioneaza prin prin valoarea sa estetica si informativ istorica si mai ales prin substanta originara pastrata de la sfarsitul secolului al XV-lea si inceputul secolului al XVI-lea, caracteristici care au determinat includerea sa in Lista Patrimoniului Universal UNESCO.

Admirati frumusetea picturilor din biserica fortificata si tot aici nu uitati sa admirati si biserica cu 19 lacate ce a fost premiata la Paris.

 Probabil a fost cam ultima mea excursie prin tara pentru ca deja toamna isi arata primele semne cu frunzele ruginii si incepem sa vedem primele picaturi de roua pe iarba… deci se apropie frigul. 😉

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: