We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Nevoia de afectiune

Astazi vreau sa scriu despre nevoia de afectiune, despre aceea nevoie adanc in noi, care ne ofera energie sa mergem inainte chiar si cand poate ne zicem pana aici, nu mai am energie sa merg inainte; de aceea nevoie care implinita ne face sa simtim ca si cum am avea puterea magica de a rasturna muntii si de a ii pune inapoi.

Ea imbraca diverse forme de la dragostea parinteasca, la dragostea partenerului si nevoia fizica de a face dragoste, la apartanenta la un grup si recunoasterea ca si membru, etc.

Contactul fizic, atentiile, mangaierile sunt esenta oricarei relatii. Oricat de profunda ar fi o relatie fara aceasta parte e doar o chestiune de timp pana cand aceasta se va sfarama.

Ce am gasit intotdeauna interesant e ca desi tanjim dupa afectiune, ridicam ziduri in jurul nostru, nelasand nevoia sa apara la suprafata, ne izolam in propria nefericire, alegand singuratatea.

Uneori ma gandesc ca teama de fericire este cel mai mare obstacol in calea noastra. Poate, de unde suntem asa de obisnuiti cu nefericirea incat starea de bine ne sperie si alegem, sa fugim, sa ne izolam.

Subiectul este foarte vast si nu cred ca poate fi vreodata epuizat. Mi-ar place sa „ascult” si parerile voastre vis a vis de acest topic.

Cris

Reclame

Comments on: "Nevoia de afectiune" (2)

  1. E mult mai usor sa privesti, decat sa risti sa spargi zidul, ai putea sa te ranesti, sau nu vei stii ce vei gasi dincolo de el. Daca vei fi dezamagit ai riscat degeaba pt a avea afectiune?

    E grea transformarea, e greu de luat o decizie si asumarea responsabilitatii ce vine odata cu ea..

    Asa ca varianta de privit prin crapaturi e mult mai ok, pentru multi oameni..

    Ai scris excelent!

  2. Multumesc pentru incurajari!
    Da, nu avem garantii ca se merita sa… riscam. Insa cealalta varianta, e nefericirea sigura… deci nu pierdem prea mult riscand sa trecem dincolo de ziduri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: