We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Increderea

La sfarsitul aproape al fiecarei relatii, cand simtim ca ceva se rupe in noi, des din pacate o data cu relatia pierdem si increderea in partenerii de sex opus. Pe parcursul unei povesti de iubire fiecare investeste timp, efort, sentimente in relatie, sperand ca de aceasta data va avea parte de sentimente asemanatoare din partea celuilalt. Uneori asta se intampla, alteori nu.

Cand incepem o noua relatie o facem plini de entuziasm si in aceeasi timp plini de teama, oare nu se va repeta povestea? Ne promitem ca vom fi atenti de aceasta data la semne, ca le vom vedea inainte ca realitatea cruda sa ne loveasca in fata si sa ne prinda „nepregatiti”. Ne asiguram ca nu vom mai trece prin aceeasi poveste si uitam un lucru important, increderea in partener este unul dintre elementele principale care duc la consolidarea ei.

Nu ne dorim sa facem comparatii, pentru ca fiecare relatie este diferita, insa instinctiv ajungem sa o facem. Cand senzatiile de deja vu se amplificam ne pierdem, parca… toate astea au mai fost.. oare pe drumul asta am mai fost? Ne repetam ca actualul partener e diferit de fostul si… sub multe aspecte este, pentru ca nu-i asa ca nici un om nu seamana cu celalalt?

Ma intreb uneori experienta, cunostiintele sunt oare cele mai bune ingrediente? Oare un pic de vis, de inocenta nu sunt oare esentiale pentru ca noi sa putem fi fericiti? E adevarat ca increderea se cladeste in timp insa la fel de adevarat este ca se poate pierde in cateva minute. Instinctiv ne aratam latura „buna” a noastra, cea care simtim ca ar fi pe placul omului iubit, insa tot acolo la nivel de instinct cenzuram, triem ce anume ii vom comunica din lucrurile care le traim in fiecare zi, din trecutul nostru, etc.

Deci dragele mele, cata incredere investim intr-o relatie? Cum definim increderea in partener?
Astept parerile voastre…
Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: