We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Pozitiv si… negativ

In relatiile cu ceilalti cu totii am intalnit oameni care prin limbajul trupului, prin ceea ce ziceau, prin felul in care vorbeau ne creau senzatia de bine, de pace, si chiar ne dadeau un pic de energie as zice; insa la fel de bine am intalnit si persoane care dupa doar cateva minute petrecute impreuna, ne simteam epuizati, deprimati, chiar daca inainte eram veseli.

Explicatia o stim cu toti, daca primii sunt oameni pozitivi, plini de viata, care vad partea plina a paharului si partea frumoasa a fiecare situatii chiar si atunci cand ea este greu de gasit; cei din a doua categorie chiar daca tocmai au un nou job pe care si l-au dorit, un nou iubit, asteapta intotdeauna ca ceva rau sa se intample si ghiciti, normal ca se intampla!

Ce este interesant este ca ca alegerea de a fi un om optimist sau unul negativist nu este legata de gradul de inteligenta, de gradul de cultura, am intalnit oameni foarte inteligenti, care din pacate erau evitati de semenii lor tocmai pentru ca imprastiau in jurul lor ganduri negative.

As zice ca este alegerea fiecaruia dintre noi daca ne centram pe partea frumoasa a vietii sau alegem sa vedem doar uratenia ei. Iar felul in care interactionam cu cei care sunt plini de nemultumiri, furie (pentru ca nu ii putem evita la nesfarsit, mai ales daca sunt rude ;), depinde iar de noi. Personal cand simt ca nu sunt destul de „puternica” ii evit, reluand apoi legatura cand m-am inarmat cu o „armura” de sentimente pozitive si chiar un pic de … indiferenta!

Voi? Cum faceti fata acestor situatii?

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: