We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Singuratate

Nu imi vine sa cred… ca e toamna din nou… ce a mai zburat timpul… ador toamna pentru felul in care imbraca copacii in mii de culori si nuante, pentru ca vremea este inca calda si ne mai putem plimba pe afara…

Poate din cauza ei am devenit si asa nostalgica… si visatoarea… ca suntem o societate de consum deja stim, suntem prinsi in programe incarcate, deadline-uri sunt cuvinte uzuale, bucurie, tristete, veselie, prietenie, companie sunt cuvinte ce sunt considerate perimate, cine mai are timp de asa ceva?

Se pare ca singuratatea este marele flagel al zilelor noastre, suntem singuri si nu avem timp sa vedem asta, nu avem timp sa reactionam, poate in rarele momente de respiro inainte de culcare sau duminica cand se presupune ca ne odihnim, pregatindu-ne pentru o noua saptamana incarcata.

Suntem motivati in primul rand de considerente materiale: intretinere, chirie, mancare, toate necesita resurse financiare… si nu ne mai ramane timp pentru… un ceai cu prietenii, pentru o poveste cu mama, pentru o plimbare cu prietenul nostru, totul e o cursa contra cronometru… in care ce acumulam e in primul rand un grad mare de frustrare. Nevoia noastra principala socializarea… e amanata pe alta data… si ma intreb uneori… ce este mai important? Dupa ce alergam asa? De ce alegem sa fim singuri?

Cris

Comments on: "Singuratate" (2)

  1. Intr-adevar singuratatea este una dintre situatiile cu care fiecare dintre noi ne confruntam la un moment dat. Uneori fugim de ea, alteori o imbartisam. Indiferent de ceea ce alegem, ea va fi acolo, la un nivel mai profund. E partenara noastra de viata.

    Ce inseamna insa sa nu fim singuri? unde si cu cine sa socializam?

  2. Prin singuratate ma refeream la intimitate, la acele discutii profunde, de la suflet la suflet pe care le avem cu un partener/ prietena aproiata.
    Nu neaparat la companie. Singuratatea in 2 este deja ceva obisnuit pentru multi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: