We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Reflectii… de toamna

Uneori in viata invatam doar din proprie experienta unele lectii. Chiar daca stim ca avem o mare sansa sa ne inselam continuam sa ne ascundem adevaratele sentimente, sa le mascam sub forma unei fericirii iluzorii, chiar si atunci cand stim ca nu este aceea ce simtim sau ne dorim mergem inainte sperand ca pe parcurs vom reusi sa remediem greseala. Doar ca de obicei o greseala, nu aduce un lucru bun, ci doar o alta greseala si mai mare.

De obicei cand suntem nesiguri pe noi suntem si mai tentati sa ne lasam influentati de ce „crede lumea” de ce ar spune altii despre noi. E greu sa recunoastem cand gresim, cand am pornit pe un drum care nu ni-l doream, mai ales cand mandria e cea care ne sta in cale si uneori ne incapatanam sa persistem in propria nefericire.

Sa nu pierdem insa din vedere ceea ce ne dorim cu adevarat, ce conteaza pentru noi. Ne dorim sa facem cariera? Sa avem o familie? Ne centram pe a avea si aduna cat mai multe? Pe a ne asigura siguranta financiara traiului de zi cu zi? Sentimentul de implinire pe care ni-l dorim il atingem de obicei dupa ce am „sapat” destul de adanc in noi, am descoperit ce ne face fericiti, si uneori calatoria spre acel scop final dureaza toata viata.

Copil fiind am invatat ca nu e bine sa ai opinii, sa iti exprimi sentimente, ca sentimentele te fac slab, ca doar fiind puternic vei reusi in viata, am avut apoi nevoie de terapie, de anii sa invat sa ma accept asa cum sunt, sa imi exprim in mod sanatos sentimentele sa am curajul sa risc din nou sa fiu ranita… sa inteleg ca fiind „slaba”/ vulnerabila, sunt mai puternica decat am crezut ca voi fi vreodata, ca oamenii fac greseli insa depinde de noi cum vom reactiona, ca ei nu au puterea magica de a ne influenta intr-un fel… ca de fapt raspunsul la toate intrebarile ce se nasc la noi in minte… sunt tot acolo… la noi. 🙂

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: