We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Alb si negru

Felul in care privim oamenii des ne influenteaza viata si relatiile cu cei din jur, o gandire pozitiva, blandetea sufletului, deschiderea spre cei din jur, cumva se ilusteaza pe fata noastra si ii determina pe oamenii sa se aproprie cu usurinta de noi, sau dimpotriva atitudinea dura, critica, intimidanta, ii face pe semenii nostri sa pastreze distanta de noi.

Unii dintre noi aleg sa creada ca toti oamenii profita, ca ei sunt rai si prin urmare e o idee buna sa pastrezi „garda” sus si sa nu ii lasi sa se apropie prea mult de tine si isi traiesc intreaga viata conform acestei idei. De obicei sfarsesc fiind foarte singuri, cumva acriti de faptul ca viata le-a confirmat temerile, si da, lumea e rea. Cred ca e chiar obositor sa stai tot timpul tensionat intrebandu-te oare ce mai vrea de la mine? Cu ce vrea sa ma insele?

Altii cred ca oamenii sunt in esenta buni, si ca asumandu-ti riscul de a fi apropiata cu ei poti invata multe lucruri noi, exersa intimitatea, primind si dand suportul lor in diverse situatii. Insa la fel de adevarat este ca uneori pot alege un drum gresit, deci da chiar si cei buni uneori fac greseli, ranesc pe cei de langa ei. As zice ca e cel mai important este ca oricand ne putem decide sa facem schimbari, sa reparam ce stricasem. Da, timpul nu poate fi dat inapoi, sunt de acord, si da, cicatrici raman insa putine lucruri in lumea asta sunt ireversibile, cu linii si granite ce nu pot fi modificate.

Deci… hai sa nu mai gandim in alb si negru, in oamenii buni si oamenii rai, in ingeri si demonii, la drept vorbind fiecare dintre noi a exersat macar o data gelozia, sau invidia, a dat-o in bara luand o alegere gresita si dupa a trebuit sa traiasca cu consecintele, asa ca… hai sa nu mai aratam cu degetul, sa nu mai judecam si sa intelegem ca cu totii suntem un amestec, de.. alb si negru.

Un sfarsit de saptamana frumos tuturor!
Cris

Comments on: "Alb si negru" (1)

  1. Exclent articol, Cris!

    Uneori ne e mai usor sa vedem in alb si negru, decat sa ne uitam si la nuantele de gri. Sa cautam partea buna a lucrurilor si in cele mai negre situatii.

    Poate incet, incet ne vom schimba mentalitatea si ne vom vedea de viata noastra fara a o judeca pe a celor din jurul nostru..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: