We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Zona de confort

Cu totii avem zone de confort, anumite tipare, locuri, situatii care ne sunt familiare, lucruri care le-am experimentat care ne plac si ne fac sa ne simtim in siguranta. Banuiesc ca acest sentiment se datoreaza atat faptului ca poate ne-am nascut in mediu respectiv, am crescut, viata ne-a dus pe acolo si deci terenul este deja cunoscut. Instinctiv dorim sa ne miscam tot in acel perimetru, pentru avem tendinta de a pastra ceea ce deja am experimentat si pericolul ca ceva nou sa intervina e mic. O facem la nivel de subconstient, fara sa ne fie foarte clar de ce anume ne e teama, poate ca e doar simplu teama de necunoscut, sau de lucruri care in trecut ne-au facut rau… cine stie?

In mod un pic ironic, cata vreme ramanem in zona noastra de confort, nu putem evolua, creste, dezvolta si cu toate astea cati dintre noi nu fugim de asumarea vreunui risc? De la a fi vulnerabil, de a esua, de a ne face de ras in ochii celorlalti, de a fi mintiti, inselati, raniti? Si atunci alegem sa ne invartim in propriul nostru cerc respingand ideea de a crede ca dincolo de toate astea e cu totul alta lume, ce poate, doar poate e mai buna, cu mai multe oportunitati, sanse…

Ce va propun? Hai sa facem lucrurile diferit, incepem cu pasi mici… insa in fiecare saptamana ceva nou diferit… poate fi o retetea noua, dus masina pentru prima oara in service, apeland la ajutorul vecinului ce nu este prea simpatic, vorbind cu un necunoscut/a in parc… ce ziceti?

Sa vedem daca la final acolo… afara e asa de infricosator pe cat credeam noi… 😉

Cris

Comments on: "Zona de confort" (2)

  1. cam asa e. cercul asta vicios ne tine pe loc iar stagnare inseamna moarte.

  2. Teama poate fi un impediment foarte puternic, pentru multe persoane. E nevoie de curaj sa poti iesi afara din cerc si… de dorinta de a schimba ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: