We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Duminica trecuta am fost invitata la prietena mea si ea a gatit supa cu taitei de cartofi si pui cu lamaie, retetele au fost luate de pe blogului laurei damache, o sa gasiti acolo tot felul de retete si sunt gustoase. Meniul mi-a placut si cum duminica asta a fost ziua mamei mele am zis sa incerc si eu puiul cu lamaie pentru ca fost gustos si simplu de facut si foarte aromat. Eu am modificat un pic reteta originala insa nu cu mult (cred ca fiecare dintre noi adauga un pic la reteta de baza, nu-i asa? 😉

Puiul l-am frecat cu sare si piper, apoi am pus o bucatica de unt sub piele (stiti si voi ca carnea de pui este usoara insa destul de fada) apoi am luat o lamaie, jumate din ea am pus-o in burtica puiului si apoi intr-un pahar am pus: 1 pahar de vin alb (demisec am luat eu ca mi-a fost frica ca dc iau sec va fi prea acru si mama e un critic aspru al mancarilor), 2-3 linguri de ulei de masline, apoi asa cu vreo 2 degete amestec de cimbru, oregano, maghiran, menta maruntita si cu ele am uns bine puiul. Am incins cuptorul si cam in 2 ore a fost gata totul. Nu uitati sa stropiti puiul cu sosul lasat din cand in cand. Eu am preferat sa pun in prima faza doar jumate de pahar din amestecul respectiv si pe la jumate am pus si restul.

Am facut o salata verde cu ceapa verde. (Nu uitati sa spalati bine fiecare frunza de salata, altfel o sa aveti tot felul de surprize ;), Frunzele eu nu le tai ci prefer sa le rup, si langa am pus un amestec de : 1 lingurita miere, 1 ulei de masline, zeama de lamaie, sare, si dc va place cimbru.
Servite impreuna au facut un meniu pentru o duminica dupa amiaza perfect! 😉

Ca de obicei nu am facut poze la pui, cum fac cei ce posteaza pe bloguri si… imi cer scuze. Un alt repros primit este ca nu pun cantitatile exacte ale ingredientelor… in apararea mea pot spune ca… lucrez din ochi, insa dc ar fi sa aproximez as zice: puiul avea cam in jur de 1 kg si bucatica de unt nu avea mai mult de 50 de grame. :))

In urma cu vreun an jumate-doi mi-am pus prima oara problema hranei, a mancarei sanatoase si atunci m-am decis sa sa renunt la prajeli, la ingrosatul pe baza de faina (am preferat in schimb un pic de morcov ras de exemplu), la mancat fara grasimi si mancaruri mai usoare ce nu implica neaparat ulei; ei bine va pot spune ca organismul s-a adaptat atat de bine, incat tentativa de a gati dupa old school cu ceapa calita (am facut acum vreo saptamana o tocanita de pipote) s-a soldat cu arsuri la stomac. Pe langa aceasta pot zice ca mi-am mentinut greutatea… fara nici un efort, adica dc vreau prajitura mananc una, daca vreau sa beau o bere, o beau, deci liber la orice insa cu moderatie si o sa aveti suprize placute dragele mele. Chiar functioneaza… 😉

O seara frumoasa de duminica!
Cris

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: