We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Imaginea

Unul dintre lucrurile care mi-a atras atentia in ultima vreme, este cat de mult ne chinui sa pastram o anume imagine chiar daca ea nu e deloc reala. Avem o anume parere despre noi si ne agatam de ea, chiar daca ea nu mai isi mai are deloc corespondentul in realitate. Daca asta inseamna sa ne prefacem, sa alteram adevarul, uneori chiar sa mintim pentru a pastra aparentele o facem.

Uneori o facem pentru ca ceilalti asteapta asta de la noi, alteori pentru chiar si noua ne este atat de greu sa intelegem, sa ne vedem asa cum suntem. Unii dintre noi se mint pe ei insusi toata viata, aleg acele particele din ce ii inconjoara ce se vor potrivi cu ceea ce isi doresc. (am observat ca in mod deosebit noi, romani avem tendinta de a ne concentra mai mult pe imagine decat pe calitatea omului)

Cu toti stim ca intr-o relatie foarte importanta este comunicarea, cu toate aceastea des datorita ideilor preconcepute (gen daca esti femeie obligatoriu casa trebuie sa fie curata, ca altfel ce zice lumea??) scapam acest element important din vedere. Deci in loc sa ne aranjam frumos ca ne vedem cu persoana iubita, noi facem curatenie in casa si daca sunteti ca si mine foarte ocupati in cursul saptamanii atunci clar sambata va fi pentru mancare, curatenie, cumparaturi, etc… pe cand terminam cu curatenia suntem atat de obosite incat… avem chef de orice mai putin sa ne vedem cu EL.

Culmea este ca des partenerul ne zice ca curatenia, mancarea sunt mai putin importante si el este acolo de fapt pentru ca vrea sa petreaca timpul cu noi, nu ca ar fi in vreo inspectie… si cu toate astea cumva lucrurile acestea trec pe langa noi si noi ramanem fixate in cadrul pe care noi ni l-am impus.

La fel de adevarat este ca nu doar noi suntem afectati de ce zice lumea ci… si cei de langa noi, incat suntem doar ecoul la ce se reflecta in jurul nostru si oricat de mult am dorii noi sa ne pastram individualitatea, linistea interioara, tot suntem afectati intr-o mai mica sau mai mare masura de mediu.

Ma intreb doar la final daca se merita, sa cheltuim atata energie, timp, efort, incercand sa pastram o imagine care oricum nu va fi una perfecta si la final oricum obositi vom fi nevoiti sa lasam masca jos sau sa ne condamnam la o viata plina de frustrare, incercand sa fim ceea ce altii cred despre no pastrand o atat de profunda aparenta incat… uneori ne pierdem chiar si de noi insine.

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: