We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Chei

Astazi rasfoiam o carte primita in dar… si m-am oprit asupra a doua idei…. „Victor Mora imi spune ca are doua chei de citit omul: cand omul neaga, acolo se ascunde exact contrariul. Orice negatie e suspectata ca ar ascunde o afirmatie, o defensa mascata, o fuga de un contrariu tainuit.”

Cati dintre noi nu am facut asta? Negand evidenta sperand ca ea nu ne va izbi… Intr-o discutie cu o prietena zilele astea imi asumam raspunderea vis a vis de esecul mariajului meu, nu doar ca am ales sa ma concentrez doar pe munca, evitand sa fac fata realitatii… ci la nivel instinctiv cerandu-i lui sa imi intretina fantezia, sa fie asa cum eu imi doream sa fie, nu asa cum era el in realitate. Mi-a spus ca noi femeile cerem sa fim mintite, si asta m-a revoltat insa mai tarziu, am realizat ca asta faceam… ii ceream sa se potriveasca intr-un tipar de mine stabilit, sa imi hraneasca fantezia… deci intr-un fel ii ceream sa ma minta si sustineam sus si tare… ca el nu e ca si ceilalti barbati…

„O alta cheie de citit omul: orice repros adresat altuia reveleaza o neputinta personala, un viciu ascuns, o proiectie, o tara launtrica”… Ce am reprosat cel mai des celor din jurul meu? Fuga de responsabilitatea propiilor decizii, cat de usor este dai vina pe ceilalti? Sa alegi sa nu iti vezi propriile erori? Raspunsul e banal, foarte usor. Avem o imagine despre noi, si atunci cand nu vedem asta reflectata in ochii celuilalt, il/ o respingem. Apoi egoismul… egocentrismul… Dupa ce mi-am ignorat multa vreme nevoile… am sarit la cealalta extrema vroiam totul si acum, in ritmul meu, le ceream celorlalti sa se adapteze la ritm sau… sa renunte… Toate acestea erau lucruri ce le reprosam celorlalti si de care la randul meu, ma faceam vinovata.

Voi? Care este reprosul pe care l-ai facut cel mai des celorlalti… ? Si oare de ce…?

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: