We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Rezistenta la schimbare

Probabil ati observat si voi cum oricat de bine ne-am organiza, ne-am face planuri, ceva intervine si planul nostru bine pus la punct se duce pe apa sambatei si suntem luati prin surprindere de ce ni se intampla. Majoritatea dintre noi iubim rutina, banuiesc pentru ca ne asigura un anume confort sa stiu exact ce se asteapta de la noi, ce avem de facut, unde vom merge, parca suntem mai increzatori cand stim ce aduce ziua de maine si totusi… (intotdeauna exista un totusi 😉 ), ei bine dezvoltarea, evolutia poate veniii doar din schimbare, ce inteleg prin schimbare? A alege un alt drum, o alta metoda, o alta abordare, etc.

Ne impotrivim sa alegem un alt fel de mancare pentru ca arata ciudat sau pentru ca nu ne place ce contine, fara macar sa gustam! E mai sigur asa. Nimic rau nu se poate intampla daca ramanem la ce cunoastem, nu-i asa? Si cu toate astea viata nu e deloc asa! Din contra! Si atunci de ce ne impotrivim schimbarii?

Inainte de a ne „lupta” cu ea schimbare, hai sa ne tragem un pic sufletul, sa respiram adanc, nu cumva zicem „nu” pentru ca ne este teama? Teama de esec, teama de a nu fi destul de bun, teama de a ne implica si… lista continua. Apoi dupa ce am realizat ca vorbim de teama, nu ar fi o idee buna sa vedem si beneficiile schimbari? Doar simplu fapt de a face fata noii provocari de obicei ne aduce si noi abilitatii, data viitoare vom trece mai repede printr-o situatie asemanatoare, vom stii ce e de facut si deja e un motiv bun sa imbratisam schimbarea. Si destul de des intalnind situatii noi, intalnim oameni noi, intalnim oportunitati noi si uite asa incet, incet orizonturile se deschid cu doar un singur pas!

Ce ziceti? Incercam? 😉

Cris
Un inceput de saptamana frumos va doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: