We don't see the things as they are. We see the things as we are.

Mi-a placut sa citesc cartile de psihilogie oferite cu darnicie de prietena mea cand eram copil si am invatat multe lucruri folositoare din ele, insa am ajuns la un moment dat la un punct in care am realizat ca am nevoie de mai mult ajutor decat imi poate oferi o carte, deci m-am decis sa imi iau „problema” (in acel moment un mariaj nefunctional) si sa merg cu ea in terapie.

Daca va asteptati ca terapeutul sa va ofere vreo reteta magica de succes va inselati, rolul lui e sa va ajute sa descoperiti ceea ce oricum stiati deja, va ghideaza sa aduceti la suprafata ce nu in regula de fapt. Multe dintre actiunile noastre ca si adulti se leaga de noi si deciziile noastre de pe vremea cand eram copii. Ce vreau sa zic cu asta? Cel mai bun exemplu este cel personal si de exemplu in cazul meu: ai mei au divortat, tatal meu a plecat si am ramas singura cu mama mea. Lucra in 3 schimburi si a trebuit sa am grija de sora mea mai mica des, sa ajut la treburile casei asa ca nu am avut timp sa fiu copil, am crescut peste noapte si am devenit partenerul mamei in loc sa fiu fiica ei. Aceasta decizie de a imi asuma mai multe responsabilitatii decat e cazul mi-a determinat si viata de adult si mi s-a parut firesc sa continui sa muncesc in aceeasi ritm.

Consecinta? Am avut nevoie sa invat sa devin copil, sa imi permit sa rad, sa ma joc toate acele lucruri care in mod normal sunt naturale eu le-am invatat. Asa cum oamenii invata o limba straina, asa am invatat eu cum sa fiu copil, etapa cu etapa cu ajutorul terapeutului meu.

Am mers o data pe saptamana, timp de 1 an jumatate in terapie. Am schimbat doi terapeuti pentru ca am fost plecata o perioada la studiu in Italia si terapeuta mea a plecat si ea in America insa cel de al doilea terapeut, de aceasta data un barbat, Daniel a fost o alegere si mai buna desi surprinzator am putut discuta cu el si probleme legate de viata mea intima deci e foarte important sa simtiti ca puteti avea incredere in terapeut, ca sunteti cu adevarat o echipa.

Port o mare stima celor care m-au ajutat pe parcursul acelei perioade: terapeuti, prieteni, familie si da pot spune a fost una dintre cele mai bune investitii pe care le-am facut in mine. Am migrat de la a fi o persoana rigida, cu un plan bine definit, cu un acut simt al observatiei,obsedata de perfectiune (heeei inclusiv sesiune cu 10 pe linie mi-am dorit si am avut-o! 😉 ),  la una flexibila, care rade, glumeste, se deschide cu usurinta si nu ii e teama sa impartaseasca din experientele ei placute si mai putin placute oricui crede ca are cate ceva de invatat din asta.
Pentru cei interesati aveti aici mai multe informatii: http://www.psihologiepractica.ro/

O zi frumoasa tuturor!

Cris

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: